Lax- och räktorn

Som en god förrätt eller en trevlig vickning på kvällen förbereder jag lax- och räktorn, där jag varvar vitt bröd och kavringslikanande bröd med varandra och brer sedan på ett lagar laxröra på den ena och räkröra på den andra. Jag har tryckt ut lite mindre rundlar för att jag istället ska kunna göra den lite högre för att den inte ska bli alltför stör/mättande som ett litet tilltugg.

ljust bröd
mörkt bröd

kallrökt lax
creme fraiche
majonnäs
pepparrot
dill

räkor
creme fraiche
majonnäs
dill
salt
peppar

philadelphiaost
stenbitsrom
laxros
räkor
citronskiva
dill

Börja med att tryck ut runda bitar av både det ljusa och det mörka brödet. Blanda sedan rörorna var och en för sig. Dela laxen i smala strimlor,spar en till varje torn för att kunna göra en  laxros att dekorera med,  blanda den med creme fraiche, majonnäs, pepparrot och dill. Smaka av och se om du behöver lite extra pepparrot, tänk på att den ska smaka pepparrot men inte ta över hela smaken. Du kan om du vill byta ut en liten del av creme fraichen mot philadelphiaost eller liknande. Gör räkröran genom att skära räkorna i små bitar, spar några för dekoration. blanda räkorna med fraiche, majonnäs, dill och smaka av med lite salt och peppar. Bred ett lager philadelphiaost runt om tornet. Låt den stå och dra till sig alla smaker en stund i kylen. Dekorera den precis före servering med en laxros, lite räkor, dill, stenbitsrom och en smal citronskiva.

Easy AdSense by Unreal