Höstkantareller – trattkantareller

De gula kantarellerna i skogen har successivt byts ut av höstkantarellen, eller trattkantarell som den även heter. Precis som den gula kantarellen har vi massvis i vår lilla skog, korg efter korg har fyllts och åtskilliga timmar har ägnats till att rensa svamp när vi kommit hem.

Vi har även hittat svart trumpetsvamp, kremlor och har då vi gjort blandsvampssoppa även plockat hem golfbollarna i skogen.

Trattkantarellen kan bli så stor som 12 cm på höjden och 5 cm på bredden. Den hittas i september till november och i år har jag verkligen hittat dem från september och långt in i november. Frysen är nu fylld och vi ser fram emot flera goda svampsåser, kantarellstuvning till julaftonsomeletten, svampsoppa och lite svamp som man kan ta fram och komplettera köttgrytor etc med.

IMAG0348

 

 

De kan ibland vara lite svåra att hitta, men har man väl sett en – så brukar man alltid hitta många bredvid.

 

IMAG0351IMAG0352

 

 

 

 

 

Jag hittade så många när jag var ut och letade vid ett tillfälle, och ja, jag hade kunnat hitta tillbaka till samma ställe i vår lilla skog, men nu kände ja gatt jag ville ha med allt i samma vända – så jag fyllde resten av svampen i min tröja och bar hem den i ett knyte.

IMAG0355IMAG0354

Easy AdSense by Unreal