Cheesecake med pepparkaka och choklad

För att inte ha ett helt buffébord av kakor när det ändå finns så mycket god mat väljer vi att göra en cheese cake med pepparkaksbotten för att ändå få lite julig känsla. En kaka som även passar mycket bra till adventsfikat. För att även få det knastriga som den hackade chokladen bidrar med kan man byta ut den mot lite hackade valnötter.

75 g smör
150 g pepparkakor
200 g vit choklad
100 g mörk choklad
400 g färskost av philadelphiatyp
1 dl kesella (10%)
1 dl socker

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad (jag har hittat både på Lagerhaus och på ÖoB, men valde den förstnämnde som såg lite mer stabil ut). Grädda bottnen i 8-10 minuter. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar. Garnera gärna med bär runt kanten när du serverar den. Lingon är särskilt juligt.

Easy AdSense by Unreal