Torskfilé i ägg och persiljesås

Torsk med ägg- och persiljesås är något som både jag och maken ätit som barn, därför känns det extra roligt när alla barnen älskar det och vill ha både en andra och tredje påfyllning av maten. Det här receptet medföljde matlyckas matkasse – och vi fick återigen uppleva hur mycket godare det är att köpa färsk fisk.

1 kg potatis
4 ägg
600 g torskfilé
2 krm salt
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
½ dl creme fraiche
8 gr fiskbuljong
1½ krm vitpeppar
1 kruka persilja
4 tomater
½ gurka

Skala och koka potatis. Koka äggen i 7-8 minuter, skölj dem sedan i kallt vatten så att kokningen stannar av direkt. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Smält smör i en vid panna och rör sedan ner mjölet och vispa till en slät redning. Vispa ner mjöl, lite i taget och vatten tillsammans med creme fraiche. Tillsätt buljong och vitpeppar och låt allt koka upp.

 

 

Det bör vara ganska tjockt eftersom fisken sen släpper ifrån sig vätska. Lägg ner fisken och sänk värmen och låt allt sjuda 6-7 minuter eller tills fisken är klar. Skala äggen och grovhacka dem, hacka även persiljan och strö båda över fisken. Servera till potatis tillsammans med tomatklyftor och gurktärningar.

Easy AdSense by Unreal