Snabbgriljerad julskinka

Vi har köpt vår första julskinka för i år. Vanligtvis vill jag vänta tills den 23.e att göra julskinka men jag böjer mig för makens önskemål, och håller faktiskt med om att det är underbart gott med en knäckebrödssmörgås med nygjord skinka och därpå en god senap. Sen också efter det att vi köpte en skärmaskin av presentkorten vi fick i bröllopspresent så kommer det väl till passa att skiva smörgåspålägget själv hemma. Vi har köpt en färdigkokt skinka så vi griljerar den bara själva.

skinka
1 ägg
3 msk senap
ströbröd

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Skär loss nätet och den yttersta svålen på skinkan. Lämna ca ½ cm av svålen på skinkan. Blanda ägg och senap och bred det ovanpå skinkan. Pudra ströbröd över senapstäcket med en finmaskig sil eller om du vill ha lite mer skorpigt täcke så strör du bara ströbrödet direkt över.

Easy AdSense by Unreal