Gotländska färsbiffar med ugnsrostade rödbetor

Dessa biffar serveras med rödbetor och potatis i ugn, originalreceptet innehåller kapris i såsen, men det är inte riktigt något vi gillar hemma hos oss. Vi tyckte dock att det var jättgott även utan. då det i alla fall är mycket smaker i biffarna.Ett tips är att riva ner rödbetor i färsen, vilket ger dem både fin färg och god smak.

500g  rödbetor
900 g potatis
salt
svartpeppar
500 g nötfärs
80 g getost
½ dl vatten
olivolja
3 dl gräddfil
2 tsk flytande honung
½ påse babyspenat

Sätt ugnen på 250 grader. Strimla rödbetorna och skär bort roten. Skär dem i små klyftor och lägg dem på ena sidan på en plåt. Skrubba potatis och lägg dessa på andra sidan av plåten. Ringla på lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter. Blanda nötfärs, getost som är smulad med vatten, salt och svartpeppar. Forma till fyra biffar och stek i lite olivolja. 1-2 minuter per sida. Lägg över i en liten form och tillaga klart i ugnen ca 10 minuter. Lägg gräddfil, flytande honung i en bunke och krydda med salt och svartpeppar och blanda. Blanda babyspenat med potatis och rödbetor och servera.

Easy AdSense by Unreal