Grillad fläskfilé med äppelslaw och rotfruktscouscous

I vår första inspirationskasse medföljde ingredienser till den här rätten. Rätten är klassad som medel, vilket jag håller med om – men inte för att det är svårt utan för att det är flera moment. Det är dock mödan värt och äppelslaw var mycket uppskattad runt bordet, och den kommer jag försöka göra flera gånger. Stjälkselleri är nytt och var väl inte allt för populärt hos barnen, men bulgur, risoni eller couscousbaserad bas med lök, paprika och någon annan grönsak brukar vi göra och då äter de.

4 port couscous
ca 500 g fläskfilé
2 dl matlagningsyoghurt
300 g morötter
2 palsternackor
½ knippe stjälkselleri
2+1 vitlöksklyfta
2 äpplen
1 msk + 1 tsk flytande honung
1 kycklingbuljongtärning
2 msk olja
1-½ tsk salt
svartpeppar
svensk senap
1 tsk torkad timjan

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och dela morötter och palsternacka i mindre bitar och lägg det i en ugnsform. Pressa 2 vitlöksklyftor över, tillsätt olja, 1 msk flytande honung, timjan och 1 tsk salt och tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Koka under tiden  4 portioner couscous, tillsätt gärna en kycklingbuljongtärning istället för salt. Skär sellerin i tunna skivor och blanda med rotfrukterna och couscousen. Skär fläskfilé i 2 cm tjocka skivor och salta och svartpeppra. Grilla köttet, eller stek i lite olja, ca 3-4 minuter per sida.  Äppelslaw: Grovriv äpple och lägg i en skål, blanda i 1 pressad vitlöksklyfta, matlagningsyoghurt, senap och 1 tsk flytande honung och ½ tsk salt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Easy AdSense by Unreal