Risoni på grillen/spritkök

 Vi är ute på torpet och ska grilla, till det tänkte vi att vi serverar en enkel risonisallad. Risonin kokar vi på spritköket och sen steker vi grönsaker i en gjutjärnspanna på grillen. Vi har hittat lite kantareller på vägen in till stugan, så de får vara med i maten.

risoni
rödlök
paprika
kantareller
salt
peppar
riven parmesanost

Vi börjar med att koka risonin på spritkoket. Då vi inte har någon sil med så häller vi det genom en kökshandduk. Rödlök, paprika och svampen skärs i mindre bitar och så steks det i panna med lite olivolja, salt och och peppar. När den är genomstekt, blandar vi ner risoni och precis före servering rör vi ner riven parmesan.

 

 

 

 

 

 

Till maten serverar vi kött; fläskfilé och oxfilé som gästerna haft med sig och marinerat på olika sätt och sen blandade grönsaker och fetaost.

 

 

 

 

 

 

Vin till maten: Till maten dricker vi Penfolds Thomas Hyland, ett rött Shiraz vin (art 6301). Ett vin som enligt systembolaget beskriver som mycket fruktigt, smakrikt vin med karaktär av rostade ekfat, inslag av björnbär, plommon, kaffe, eukalyptus och kakao. Vinet kostar 115 kronor.

Easy AdSense by Unreal