Rabarberpaj på grillen

Det här är ju toppen, att kunna göra goda desserter även på grillen, vilket passar oss på torpet där vi dels har rabarber precis utanför knuten och bara har vedspis och inte gärna vill laga mat på då det blir varmt i stugan. Receptet kommer från Allt om mat och räcker för sex personer. Det här är ett recept som går att förbereda och ta med i olika påsar/burkar med rbarber i en, smuldeg i en annan och sedan lite socker i en tredje.

6 st grillfolie, ark
6 st bakplåtspapper, ark
500 g rabarber
0,75 dl råsocker

Smuldeg:
75 g smör
2 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ dl råsocker

Tillbehör:
vaniljvisp, eller vispgrädde

Bred ut foliearken och lägg ett bakplåtspapper på varje, ca 30 x 30 cm. (Rabarber har stark syra som kan fräta hål på aluminiumfolie, därför fodrar man med bakplåtspapper.) Ansa och strimla rabarbern fint. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en smulig massa med fingrarna eller med en gaffel. När det blir dags för grillning: Rulla ut de fodrade foliearken med bakplåtspapperet överst. Blanda rabarberbitarna med sockret och fördela i små högar mitt på varje ark. Fördela smuldegen ovanpå rabarberhögarna.

Vik ihop paketen ganska luftigt och lägg dem på grill där glöden är på väg att falna. Låt paketen ligga 15-20 min. Höj gallret om glöden är för het, eller vänta tills glöden svalnat. Det kan lätt bränna i bottnen på pajerna.

Easy AdSense by Unreal