Kycklinglasagne (smalmat)

Jag passar på att göra matlåda till frysen och gör en kycklinglasagne. Receptet kommer från viktväktarna och ger ett ProPointsvärde på 11. Perfekt mat att ta med sig till jobbet och komplettera med en sallad. Jag älskar palsternacka och tar i 3 små i stället för de två som finns i receptet. Likaså delar jag lasagnen i sex portionsbitar istället för receptets fyra och får då ut 7 points per måltid istället.

250 g pasta färsk okokt, 8 lasagneplattor
2 tsk olivolja
400 g kycklingfärs max 7%
2 gula lökar
2 liten morot
2 liten palsternacka
2 klyftor vitlök, hackade ca 1 msk
3 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
1 tsk chilipeppar, 1/2- 1 tsk torkad
1 msk kycklingfond
4 dl lättmjölk 0,5%
2 msk vetemjöl
4 msk parmesanost riven

Hacka löken, riv morot och palsternacka. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross, koka sakta i ca 15 minuter. Salta och peppra. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med de rivna osten. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en ugnssäker form. Grädda i ugn, 200 grader ca 25 minuter. Servera med sallad.

Easy AdSense by Unreal