Fläskfilé med krämig svampsås (smalmat)

Att kunna äta fläskfilé med krämig svampsås och det ändå räknas som smalmat, känns toppen. Vi serverar en sallad till maten. Vi piffar till vardagen och gör en enklare gryta av fläskfilé. För att den ska vara lite smalare väljer jag att använda den 4% matlagningsgrädden och serverar råris till maten.Till maten serveras även kokta morötter.

600 g fläskfilé skuren i skivor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
175 g champinjoner
1 msk olja eller flytande margarin
1 msk hackad basilika
1½ msk philadelphiaost
1 msk kantarellfond
2½ dl matlagningsgrädde, 4 %
nymalen svartpeppar

Skiva fläskfilén eller skär dem i strimlor. Hacka lök och dela champinjonerna i bitar. Stek lök, vitlök och champinjoner i lite smör och tillsätt sedan köttet. Peppra. Häll på kantarellfond, philadelphiaost och matlagningsgrädde när köttet har fått en fin stekyta och låt det sedan ligga och puttra ett par minuter. Koka råris enligt förpackningen. Skala morötterna, slanta eller gör stavar av morötterna och koka dem.

Easy AdSense by Unreal