Vitlöks- och ingefäramarinerad fläskfilé i tortilla

Annandag Påsk och vädret tillåter grillning, så vi passar på att marinera fläskfilé i rosmarin, ingefära och vitlök och grillar. Vi serverar köttet i tortillabröd tillsammans med grönsaker, creme fraiche och tacosås. Ett lite festligare inslag att äta då man själv kan välja vad man vill ha i sin tortilla och det därmed också tar lite längre tid för måltiden.

ca 500-600 g fläskfilé
2-3 msk olivolja chili och vitlök
2 cm ingefära, riven
3 vitlöksklyftor
ett par kvistar rosmarin

Ansa köttet och skär det i ca 5 cm tjocka skivor. Lägg det i en plastpåse och häll i olja, riven ingefära, pressad vitlök och ett par kvistar med rosmarin. Blanda om ordentligt så det täcker överallt och ställ in påsen i en skål i kylen några timmar. Grillad köttbitarna och låt dem ligga en liten stund innan du skär dem i smala skivor/stavar.

Tillbehör:

tortillabröd
sallad
tomat
paprika
rödlök
majs
fetaost
riven ost
creme fraiche
tacosås

Värm tortillabröden och skär upp grönsaker och ost och lägg i olika skålar. Lägg det du vill ha i din tortilla och vik i hop den.

Vin till maten: Vi har varit lite ”Wild and crazy” och köpt en flaska motör head, den innehåller Shirazdruvan som vi föredrar i andra viner men det var nog något vi skulle ha undvikit. Ett ganska blankt vin, men ändå roligt att ha testat. Vi hade föredragit ett lite kryddigare vin som väger upp alla smaker som maten ger med både ingefära, vitlök och rosmarin och därpå alla tillbehör. Nej, det kommer vi inte att köpa igen, men man behöver testa och våga sig på även det man kanske redan från början känns rätt, för där ibland tveksamheten kan man finna sin guldgruva.

Easy AdSense by Unreal