Örtdoftande canneloni (smalmat)

Fredagar brukar vi äta kyckling och så även den här veckan då jag fyller cannelonirör med kycklingfärs blandat med pesto. Receptet kommer från viktväktarna och enligt deras gamla system av point beräknas det här till 8 points per portion. Vill man kan man använda färska lasagneplattor och rulla in röran istället för att fylla det i cannelonirör.

350 g kycklingfärs
1 msk margarin
1 dl pesto
1 vitlöksklyfta
250 g kesella
12 cannelonirör/lasagneplattor

 

 

 Sås:
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten + citronsaft
½ dl basilika, hackad
2 dl mozzarella, riven
salt
peppar

 

 

 

 

 

 

Fräs färsen i lite fett till en grynig massa. Tillsätt pesto, pressa i vitlök och rör ner kesella. Lägg fyllningen i en plastpåse och spritsa ner i cannelonirören, eller lägg dem på lasagneplattor och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnsform (lasagneplattor med ”sömmen neråt”). Börja med såsen genom att koka upp matlagningsgrädde med citronvatten och blanda ner mozzarella, basilika, salt och peppar. Häll såsen över cannelonirören och grädda i ugnen 200 grader i ca 35 minuter. Strö gärna tomater över den färdiga gratängen och servera en blandad sallad till.

Easy AdSense by Unreal