Kärlek, korv och italienska kryddor

Salsiccia och risonisallad med grillad zucchini och vitlöksstekta solrosfrön. Och vi har lagat flera olika varianter av den, beroende vad vi har hemma.Vi kallar den för Italiensk kärlek när vi pratar om den hemma. Det här receptet hittade jag i grillsäsongsidéer i MAXI Grill och trädgårdstidningen man får ta på affären, och det känns så träffande. Med en halvitaliensk make, finns både kärlek, korvar och italienska kryddor i vårt hem.

4 portioner risoni
2 vitlöksklyftor
1½ dl solrosfrön
3 + 1 msk olivolja
1 zucchini
flingsalt
svartpeppar
250 g körsbärstomater
65 g färsk bladspenat

Till:
Salsiccia

 

 

 

 

 

Koka risonin enligt anvisning. Häll av den i ett durkslag och spola den kall. Lägg risonin i en bunke. Skala och hacka vitlöken fin. Stek solrosfröna i olivolja. Tillsätt vitlök och låt den steka med en minut. Blanda solrosfrön och vitlöken med risonin. Skiva zucchinin centermeter tjockt och pensla dem med olivolja, jag trär på dem på grillspett för att det ska bli enklare att vända dem på grillen. Salta och peppra. Grilla dem 1-2 minuter på varje sida. Dela tomaterna i halvor.

Blanda zucchini, tomater, spenat och risoni. Smaka av med salt och peppar. Servera den tillsammans med korven.

 

 

Vin till maten: Vi provar ett nytt vin till maten Cocoon Zinfandel, ett gott och mycket prisvärt vin som ligger under hundralappen.  Vinet är fylligt och vårt första intryck säger blåbär. Det är mycket smakrikt vin med fatkaraktär och andra inslag som presenteras är peppar, björnbär, plommon och hallon.

Easy AdSense by Unreal