Ugnsgrillad kyckling med vitlök, rosmarin och citron (smalmat)

Maken är hemma efter ytterligare en tjänsteresa, då han är hemma tidigare får han börja med maten innan jag kommer hem från jobbet. Jag är väl den som har störst matintresse hemma, men även han är duktig på att laga mat och gör det gärna ibland. Vi använder oss av de örter vi har hemma, så det blir rosmarin, timjan och koriander den här gången. Till maten äter vi kokt potatis, kokta morötter och en kall örtsås med vitlök i, där samma kryddor som finns i kycklingen återkommer.

1 hel, färsk kyckling
1 knippe örter rosmarin, timjan och koriander
½ st citron
2 st vitlök hela
2 msk smör
2 msk soja
grovt salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela citronen i bitar. Fyll kycklingen med citron, vitlök och färska örter. Salta.
Pensla kycklingen med smör och soja. Salta och peppra och lägg den sedan i en ugnsfast form och grilla den på gallret i ugnen med värme från sidorna i cirka 1 timme. Stycka kycklingen i delar och servera den med lite extra citron.

Easy AdSense by Unreal