Tacorubbad fläskkarré i tortillabröd

I planeringen för veckomatsedeln har jag bara skrivit grillat, så jag tar fram en fläskkarré i bit och funderar över dagen vad jag ska göra med den. Maken har besök från Australien, en kollega som han i nästa vecka kommer att resa till England med så vi bjuder över honom på middag. För att det ska bli ”roligare för barnen serverar jag det grillade köttet tacorubbad och i tortillabröd.

1.2 kg fläskkarré i bit, skurna i centimetertjocka skivor

Kryddblandning
4 msk chilipeppar
2 msk lökpulver
2 msk mald spiskummin
2 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
2 msk salt
1 msk nymald svartpeppar
1 ½ msk råsocker

Tortillabröd
Blandad sallad från gårdagens middag med sallad, tomat, champinjoner, fetaost, vindruvor och paprika.
1 rödlök
örter; rosmarin, oregano och basilika
smör att steka i
gräddfil
tacosås

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag börjar med att skära köttet i centimetertjocka skivor och sedan gnider jag in kryddblandningen och låter köttet ligga några minuter innan det grillas. Under tiden de ligger på grillen steker jag lök och örter i lite smör och klappar sedan in det i köttet när det är klart. Köttet skär jag i sneda skivor så man kan lägga lagom stora bitar i sitt tortillabröd.

 

 

 

 

 

 

Vin till maten? Till maten serverar jag en Tommasi Appassimento, en återkommande favorit hemma hos oss. Prisvärd och bra i smaken till ett kryddigt kött. Vinet har nummer 5354 på systembolaget och kostar 89 kronor. Ett helt klart prisvärt rött vin som enligt uppgift är kryddigt, fruktigt och har en aningen utvecklad smak med inslag av torkade körsbär, korinter, salvia och lakrits. Det har en rejäl och fyllig smak och passade mycket bra till det mesta.

 

(obs, bilden är lånad från ett tidigare tillfälle då vi drack vinet).

Easy AdSense by Unreal