Mörk russinlimpa (bikarbonat)

Jag älskar att baka på bikarbonat, det går snabbt att svänga ihop och man kan variera det på flera sätt. Idag har jag blandat olika mjölsorter och avslutat med russin. Här hemma går i stort sett allt bröd hem hos barnen, bara det är russin i.

4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ dl matolja
1 dl sirap
2 dl russin
1 liter filmjölk

olja eller smör till formen

Jag blandar alla ingredienser och häller det i två smorda formar. Ugnen sätter jag på 175 grader och ställer sedan in formarna på nedersta falsen i knappt en timme. Då lägger jag på aluminiumfolie för att ovansidan på brödet inte ska bli bränd.

Easy AdSense by Unreal