Vårrullar (smalmat)

En snabb och god middag som inte är så onyttig (om man inte friterar dem) är vårrullar. Jag brukar steka dem lite lätt i olja och servera dem till ris, wokgrönsaker och till kan man ha kinesisk soja eller sweet chili sås. Vårrullar är små fyllda och friterade rullar som äts bland annat Kina, Vietnam och Thailand. Fyllningen i vårrullarna varierar, men det är alltid mycket grönsaker och ofta är de helt vegetariska. Fyllningen varierar med det lokala köket men som man hör i ordet är det en rätt som oftast serveras på våren för att man då tar tillvara på de råvaror som finns. Oftast äts den då färsk.

Jag har gjort laxrullar som jag rullat i filodeg, vilket man med fördel även kan använda när man gör egna vårrullar. Dessa från Daloon har jag dock köpt färdiga i frysdisken.

1 förpackning Daloon Vårrullar
Olja att steka i
Ris
Wokgrönsaker
Soja
Sweet chilisås

Jag börjar med att sätta på riset och hettar upp olja i en stekpanna. Därefter steker jag vårrullarna lätt, vänder dem ofta så att de får färg runt om, därefter sänker jag värmen och låter dem ligga kvar i pannan så de blir genomvarma. Samtidigt tar jag fram en annan stekpanna för att woka grönsakerna, även dem i lite olja.

Easy AdSense by Unreal