Renskavskebab (smalmat)

Att servera mat i pitabröd tycker jag verkligen är toppen. Man kan fylla det med sina egna favoriter, och servera flera olika alternativ så alla äter det. Här är det snabbstekt renskav tillsammans med grönsaker och en vitlökssås. Receptet räknar jag som smalmat då varje portion ger 470 kcal.

2 st renskav, fryst (à 240 g)
2 st lökar, gula
1 tsk salt
½ tsk tabasco
4 st pitabröd

Vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
1 krm salt

Sallad:
4 st tomater
1 st rödlök, liten
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
alternativt så tar du bara de grönsaker du tycker om och lägger i dem löst.

Skala och skär löken i klyftor. Stek skavet i en stekpanna tillsammans med löken tills skavet fått fin färg och löken blivit mjuk. Krydda med salt och tabasco. Smaksätt yoghurten med skalad, pressad vitlök och salt. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Salta och peppra. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med skav och vitlökssås och servera med tomatsalladen och lite isbergssallad.

Easy AdSense by Unreal