Broccolisoppa med bönor

Snabblagad och god soppa där man med fördel kan byta ut och lägga till olika ingredienser. Broccolin är både billig och jättefin på coop så jag köper flera huvuden och passar på att göra både soppa och pasta. Den här soppan åts det av med god aptit och vår fyraåring åt fyra portioner, sköt bort sin smörgås och sa jag tar hellre en till portion.

½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk margarin
500 g färsk broccoli
½ l vatten
2 buljongtärningar
små vita bönor på burk, 400 g
4 msk creme fraiche
1 tsk salt
2 tsk färskpressad citronjuice
ev. 200 g skalade räkor
chiliolja

Skär purjolöken i tunna skivor, fräs dem tillsammans med pressad vitlök i margarin i en kastrull. Skär broccolin i bitar och tillsätt det till purjolöken. Häll på vatten och buljongtärningarna. Låt soppan koka i ca 15 minuter utan lock. Skölj de vita bönorna och tillsätt dem i soppan. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Vispa ner creme fraiche, salt och färskpressad citronjuice. Servera eventuellt med skalade räkor och ringla gärna lite chiliolja över.

Tips, ta bort räkorna och välj grönsaksbuljong så har du en helvegetarisk soppa.

Easy AdSense by Unreal