Ostfylld lunchkorv med potatis

För att bryta av julmaten har vi köpte hem ett paket lunchkorv, jag ostfyller den och ugnssteker dem, samtidigt gör jag potatis i ugnen. Ibland när jag fyller lunchkorvar har jag blandat både riven ost, creme fraiche och bostongurka vilket också är en jättegod kombination.

lunchkorv
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
nymald svartpeppar eller chiliflingor

 

Jag börjar med att skära en lång skåra längsmed korven, där jag sedan försiktigt lägger riven ost som jag har blandat ihop med creme fraiche. Avslutningsvis tar jag några varv med pepparkvarnen över den formen som barnen kommer att få och chilikvarnen till den som vi vuxna får av.

 

 

 

 

 

 

Till korven serverar jag potatis som jag skurit i stavar, jag har behållit det tunna skalet och så lägger jag dem i en långpanna med lite rapsolja i botten och blandar om. Försiktigt saltar jag lite grann. Det är skönt med mat som sköter sig själv i ugnen. Till allt serverar jag en insalata di pomodori – en tomatsallad med rödlök och balsamvinäger.

Easy AdSense by Unreal