Snabbmarinerat kött med kall sweetchilisås

Jag har förberett fredagsmaten, genom att ta fram lite kött och sen har jag skurit potatis, morötter, palsternacka, paprika och rödlök som jag ugnssteker medan jag snabbmarinerar köttet och sedan steker det i lite smör. Till maten serverar jag en kall sweet chilisås som jag gör på creme fraiche.

ca 800g fläskkött i strimlor
2 msk kinesisk soja
1 msk hoisinsås
1 msk ostronsås
½ krm ingefära, malen

Jag strimlar köttet och lägger det i en form, häller över soja, hoisinsås, ostronsås och pudrar lite lätt med ingefära. Hastigt vänder jag köttet i såserna och låter det stå medan jag blandar i ordning en sweet chilisås med creme fraiche. Därefter stekar jag köttet i lite smör.

Till maten äter vi också ugnsstekt potatis med grönsaker.  Potatis, morötter och palsternacka som jag skurit i mindre bitar. Paprika, rödlök och pressad vitlök som jag blandar på en plåt som jag hällt lite rapsolja på. 200 grader i ugnen och ca 30 minuter. Efter halva tiden rör jag om och vänder allt.

Vin till maten: Vi dricker en gammal favorit; Villa puccini.  Jag tycker att maten i sig har så många smaker att det är bäst med ett vin som inte sticker ut allt för mycket.

Easy AdSense by Unreal