Risonirisotto med parmesan

Vi brukar köpa parmesan och ta en bit till vinet, men ibland blir det ”kanter” kvar som inte är så roliga att äta som dem är, de passar därför ypperligt till matlagning – Carbonara eller som här till en risonirisotto. Risoni är annars något som vi brukar ha i soppa, Minestrinasoppa Risoni är risformad pasta som är perfekt att ha i sallad.

1 liten gul lök, eller scharlottenlök
1 msk olivolja
4 dl risoni
ca 8 dl buljong med tärning
100-150 g riven parmesan

Finhacka löken och fräs den försiktigt i en stekpanna eller kastrull med olivolja. Rör i risoni och späd sedan med buljong, lite i taget. Koka risonin enligt förpackningen. Rör hela tiden under koktiden. Blanda ner parmesanen, grovriven mot slutet av koktiden.

 

 

 

 

 

 

Jag måste säga, att det är inte sista gången vi äter det här. Italienaren hemma älskade det, och det är väl en svårighet att försöka ”bräcka” matlagningen han har med sig sedan barndomen, men ibland lyckas jag få in äss i matlagningen och det här var ett. När vi åt det, så serverade jag stekt halloumi, cocktailtomater och ruccola, men det passar perfekt som tillbehör till en bit grillat kött, eller som en enkel förrätt.

Easy AdSense by Unreal