Mjuk pepparkaka med kardemumma

Till julen och adventsfikat försöker jag varje år att testa nya kakor. Det här är en mjuk pepparkaka som kan varieras i kryddningen om man vill. Jag tycker dock att det här är en bra kombination och den har en mjuk smak av kardemumma. Det är också en kaka man kan förbereda genom att blanda de torra ingredienserna först och sedan tillsätta ägg, mjölk och smör när man ska göra kakan.

2 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk nejlikor
1 tsk kardemumma

Tillsätt och blanda:
2 1/4 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält margarin eller flytande margarin

Börja med att blanda alla torra ingredienser, därefter tillsätter du mjölk, ägg och smält margarin. Jag brukar ta lite extra så jag kan smörja och bröa en avlång form. Grädda i ugnen på 225 grader, i ca 50 minuter, prova med sticka om den är färdig.

Easy AdSense by Unreal