Kanelhjärtan

Vi har sedan vi träffades haft en tradition om att alltid fira andra advent med våra närmaste vänner. Då dukas bordet upp med olika bakverk, godis och frukt. Det finns även kaffe, glögg och julmust. Jag försöker hålla bjuda på både mjuka och hårda kakor som har en julig anda. Det här är en ny kaka för mig, men kanel tycker jag är A och O när det gäller julbrödsfika. Jag tycker att den blev lite som en drömkaka, drömmar alltså då den är väldigt porös. Men en god smak med kanel och socker ovanpå.

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm salt
200 g smör
1 dl florsocker

Garnering:
4 msk socker
1 msk kanel

Receptet ger ungefär 60 kakor. Blanda mjöl, potatismjöl, salt och smör och tillsätt sedan florsocker och rör ihop till en jämn smet. Låt degen ligga i kylen minst 30 minuter. Kavla ut till ca 3 mm tjock deg och ta ut hjärtan med en form. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 6-7 minuter. Blanda kanel och socker och strö över kakorna. Låt dem svalna.

Easy AdSense by Unreal