Tunnbrödsrulle med potatismos, korv och tillbehör

Vi åker på utflykt till Bögs Gård igen, den här gången åker vi lagom till lunch och äter den utomhus. För att det ska vara gott men ändå enkelt förbereder jag det mesta hemma. Vi kokar korv, skär grönsaker, gör potatismos och tar med ketchup, senap, gurkmajonnäs etc. Ett av barnen har en kompis med sig som är laktosintolerant så jag väljer att göra moset hemma på nykokt potatis där jag bara mosar det lätt med lite matolja.

Tunnbröd
Kokt korv
Potatismos
Räksallad
Gurkmajonnäs
Hamburgerdressing
Ketchup
Senap
Rostad lök
Strimlad isbergssallad
Skivad tomat
Skivad gurka

Tillbehör:
Aluminiumfolie att slå in tunnbrödsrullen i.

Vi börjar med att riva av en bit folie, sedan tar vi tunnbrödet, brer på lite potatismos och lägger på korv. Därefter får var och en välja vilka tunnbröd de vill ha på sin rulle. Jag viker upp kanten längst ner lite för att ge rullen en liten botten när jag sen viker ihop den. Det finns tunnbröd som är halvcirkelformade som är anpassade till just tunnbrödsrullar, men jag tycker de blir för stora för barnen och har i stället valt de här rektangulära. Avslutningsvis lägger jag aluminiumfolien runt så man har något att hålla i.

Tips: Det är gott att ha fiskpinnar till, eller rostbiff i den i stället, eller varför inte soyakorv eller helt utan för att få en vegetarisk variant.

Easy AdSense by Unreal