Tacopizza

Vi lyxar till söndagskvällen med att göra tacopizza hemma. Jag brukar göra så att jag tar tacofärs, skivade tomater och lökringar som jag lägger på en förgräddad deg, sen blandar jag ost och creme fraiche och brer över. På tallriken sen brukar jag fylla pizzabiten med isbergssallad, gurka, paprika och/eller jalapenos.

50g jäst
5 dl vatten
4 msk olja
1 tsk salt
ca 14-16 dl vetemjöl eller blandade mjölsorter

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk ½ – 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.

400 g köttfärs
1 påse tacokryddmix
3-4 tomater, i skivor
1-2 rödlökar, i skivor
100-150 g riven ost
1-2 brk creme fraiche

Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen och blanda i kryddmixen. Skiva tomaterna och rödlöken. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 4 st plåtar ca 25×35 cm om man vill ha tunn pizza. Jag brukar förgrädda pizzadegen några minuter, sen täcker jag degen med köttfärs, tomatskivor och rödlöksskivor. Därefter blandar jag riven ost och creme fraiche och brer försiktigt ut det över hela pizzan. Ställ in pizzan i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Till pizzan serverar jag; isbergssallad, gurka, paprika och jalapeños i små skålar så kan var och en bestämma själv vad den vill ha på sin pizzabit.

Tips! Jag har ingen tomatsås på pizzan eftersom det är färska tomater på den. Men om man vill kan man med fördel ha en burk tacosås i köttfärsen.

Easy AdSense by Unreal