Rabarberpaj

Jag avslutar rabarbersäsongen och plockar in de sista stängerna. För min del skulle jag kunna ha minst de dubbla antalet rabarberknölar ute i trädgården för att verkligen få ut maximalt med rabarber att lägga i frysen. Men då vi också har nya knölar så får jag vänta och ge mig lite till tåls innan de ger bättre skörd. Här testar jag att göra en ny variant där jag gör som en smet som jag blandar med rabarbern som även fått lite socker på sig. Inte allt för mycket då det är socker i smeten också.

250 g rabarber
socker

1 dl flytande margarin
3/4 dl socker
2 msk muscovadosocker
1½ dl mjöl

Jag blandar ingredienser till smeten och rör sedan ner rabarber. Grädda i 225 grader ca 20-25 minuter.

Obs, kakan är ganska kladdig och den är godast att äta direkt med vaniljsås.

Easy AdSense by Unreal