Wokad balsamicomarierad kycklingfilè

Det behöver inte vara komplicerat för att det ska bli jättegott! Andra har fredagsmys, vi har fredagsfilm då vi brukar introducera en ny film för barnen för att inte lägga betoning på godis eller liknande – filmen brukar även föregås av lite god mat. Idag har vi wokat kyckling som jag marinerat i Caj P´s Balsamicogrillolja. Till det har jag kokat nudlar och stekt blandade wokgrönsaker. Betyget från barnen var, mycket gott – vilket jag tycker är bra för det är sällan de äter grönsaker utan att protestera.

3-4 kycklingfiléer
Caj p´s balsamicogrillolja
250 g äggnudlar
1 påse wokgrönsaker

 

 

 

 

Jag börjar med att skära kycklingen in mindre bitar och sen häller jag balsamicogrilloljan över den och låter den stå i kylen någon timme innan jag tillagar den. När jag sedan börjar så hettar jag upp wokpannan ordentligt med lite olja. Steker sedan grönsakerna först och tar sedan ur dem för att steka kycklingen. Sedan blandar jag allt i wokpannan för att det ska bli genomvarmt. Samtidigt har jag även kokat äggnudlar bredvid. Här kan man göra som man vill om man vill blanda ner dem direkt bland kycklingen och grönsakerna eller om man vill servera dem bredvid.

Tips! Även om det redan är mycket goda smaker så är det alltid gott att ha Thai Sweet chili och soya till. Likaså kan man byta ut kyckling mot både biff, räkor, lax eller varför inte en god kryddad korv som exempelvis Choritzo eller salsiccia?

Easy AdSense by Unreal