Kyckling Canneloni (smalmat)

Kyckling och pasta – underbart gott! Här har jag hittat ett recept från Viktväktarna – i deras bok ”Smala Italien”. Där jag blandar kycklingfärs och grönsaker och fyller cannelonirör. Vill man kan man också använda färska lasagneplattor och rulla ihop med röran i. Jag gör sedan en ostsås och häller på innan jag ställer in dem i ugnen. Den här rätten har enligt ProPoint systemet hos viktväktarna ett värde på 13, sen är det individuellt hur mycket man får äta per dag.

16 Cannelonirör
2 tsk olivolja
360 g kycklingfärs
2 små gula lökar
2 små palsternackor
2 små morötter
1 msk hackad vitlök
3 msk tomatpuré
1-3 tsk torkad chili
2 dl krossad tomat
salt
peppar
1 msk kycklingfond
5 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk parmesan

Hacka löken, riv palsternacka och morot. Hetta upp oljan i en vid kastrull och bryn grönsakerna tillsammans med vitlöken. Tillsätt kycklingfärsen, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross och låt det koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå i mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med den rivna osten, ställ åt sidan. Fyll cannelonirören med kycklingfärssåsen och lägg dem i en ugnssäker form. Avsluta med att slå på ostsåsen. Grädda i ugn, 190 grader ca 25 minuter. Servera tillsammans med en fin sallad.

Easy AdSense by Unreal