Tårtbotten (även för långpanna)

Vi ska fira vårt bröllop med familjen, så jag tänkte passa på att göra lite tårtor. Det här är ett recept som fungerat bra tidigare, jag hoppas att jag får bra bottnar och det blir en lyckad tårta. Jag tycker att även om det är enklare att köpa färdiga bottnar, så är det mycket godare att göra egna.

4 ägg
1 1/4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
50 g smör
½ tsk bakpulver

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull och låt svalna något, pensla formen med lite av smöret. Skilj äggvitor från gulor i två bunkar. Vispa äggvitorna med sockret. Vänd ner äggulorna i äggvitorna. Vispa ner smöret lite i taget. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör runt försiktigt till en jämn sockerkakssmet. Häll smeten i form eller långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

För att göra tårtbotten till långpanna så dubbla receptet, och är ni riktigt många så göra två stycken.

Easy AdSense by Unreal