”Asiatisk köttgryta” (strimlat fläskkött)

Jag hittar fläskkött i frysen som jag tar fram, tänker att det passar perfekt till en gryta. Jag tar grönsaker jag har hemma och då jag hittar en bit ingefära tänker jag att jag gör den lite ”asiatisk”. Barnen tyckte det är jättegott och tog dubbla portioner, själv tycker jag den blev ganska god, men jag tror jag håller mig lite mer färska grönsaker som morötter, blomkål, broccoli och liknande nästa gång jag gör det för att få lite mer tuggmotstånd i maten och flera smaker.

500 g strimlad fläskkött
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 lime, skal och saft
3-4 champinjoner
2-3 cm ingefära
1½ msk röd currypasta
4 dl matlagningsgrädde

Jag börjar med att hacka lök i en minihackare, (det blir så små bitar i den så barnen brukar inte klaga på att det är lök i maten. När jag ändå har den framme passar jag på att ta champinjonerna i den också för det kan också vara lite kinkigt i bland). Vitlöksklyftan pressar jag och paprikan strimlar jag och skär i bitar. Ingefäran och limen river jag försiktigt på parmesanrivaren och så steker jag försiktigt allt i en panna. I en annan panna börjar jag bryna köttet tillsammans i saften av limen. När allt har fått färg, häller jag på lite vatten och låter det stå och koka en liten stund för att köttet ska bli lite lättare att skära och tugga. Därefter blandar jag allt och tar en rejäl sked med röd currypasta och slår på lite matlagningsgrädde.

Tips! Ett säkert kort när det gäller asiatisk mat, tycker jag är koriander. Det är jättegott att ha färsk koriander både i maten och som dekoration.

Easy AdSense by Unreal