Småsnittar, mumsbitar till förrätt eller vickning

Jag tycker det är bra med små tilltugg, för då kan man smaka flera olika utan att man har hunnit bli mätt på den första. För att då ha en liten aptitretare till midsommar gjorde vi tre olika varianter av snittar. För några år sedan var jag på en affärsresa i Danmark, Fredrikshavn och ena kvällen hade de beställt danska smörrebröd. Smörrebröd är lite av Danmarks nationalrätt och blev populärt i Köpenhamn på 1880-talet och spreds sedan över världen – främst tack vare vinhandlaren Oskar Davidsen som serverade 178 varianter smörrebröd. Och om det finns så många olika varianter så behöver det nästa vara små mumsbitar för att man ska kunna smaka så många som möjligt.

Men då vi samtidigt åt köttbullar, korv, ägg och sill valde vi bra tre varinater; med gubbröra på kavring, med crabbfishröra på kavring och leverpastej på ett ljust rostbröd.

Gubbröra på kavring:

Självklart hade det varit toppen och säkert godare om man hade bakat kavringen själv och gjort gubbröran själv, men nu är det den enklare varianten där jag köpt kavring och trycker ut små runda brödringar med ett champagneglas och klickat på färdig köpt gubbröra och sedan avslutat med en liten dillkvist.

Crabbfishröra på kavring:

Även här har jag använt kavring som jag har tryckt ut till små cirklar, klickat på crabfishröra och sedan avslutat med en dillkvist.

Leverpastej på ljust rostbröd:

Här valde jag ett ljust rostbröd, där jag precis som de övriga tog ut  små runda brödcirklar med ett champagneglas, bredde  lite smör på och sedan satte en leverpastejskiva/klick på varje. Därefter för att det ska bli lite danskt, även remouladssås och toppade den sedan med en inlagd gurka.

Easy AdSense by Unreal