Gäddburgare med crabbstick och dill

Vi brukar fiska på sommaren och nu gick frysens sista gädda. Jag brukar göra fiskburgare av olika slag, men du brukar jag blanda två sorters fisk, gädda och lax med crabstick eller räkor. Det här är alltså en variation av den fiskburgare jag brukar göra. Det är väldigt god smak i den och jag tycker att den håller ihop bra att steka i pannan.

1 gädda
2 pkt crabbstick
1 ägg
2 msk ströbröd
1 röd lök
dill
några varv med svart pepparkvarnen

 

 

Jag börjar med att grovt rensa gäddan, jag tar hellre och slänger lite extra än att riskera att få med ben. Sen tar jag fisk och crabbstick och kör tillsammans med lök och dill i en matberedare – så det blir riktigt smått. Jag tar sedan och blandar ägget med ströbrödet och låter det svälla några minuter innan jag blandar ihop det med fisken. Avslutar med några varv med pepparkvarnen innan jag tar och blöter en skärbräda och sedan formar biffar. Biffarna steker jag försiktigt någon minut på varje sidan. Under tiden skär jag upp lite isbergssallad som jag blandar med ruccola och skivar upp tomat. Till fiskburgarna brukar vi oftast äta remouladsås, men gurkmajonnäs eller som jag gjorde, en crabbstickröra passar också bra.

Easy AdSense by Unreal