Syltmuffins med kanel

Det här är en enkel muffinssort som man själv kan alternera med olika sorters sylt. Jag fyllde dessa med hemmagjord jordgubbs- och vinbärssylt. Ovanpå har de en blandning mellan kanel och socker. Barnen vill ofta baka, och muffins är ett bra alternativ. De är både goda och går fort att göra. Dessa är lite mer tidskrävande då jag först fyllt formen med lite smet, sen en tesked sylt och därefter mer muffinssmet.

5 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2½ dl mjölk
½ dl olja
1 uppvispat ägg
4 msk sylt
½ tsk kanel blandat med 1 msk socker

 

Jag har gjort mina muffins i vanliga pappersformar, men det går också bra att göra dem i en muffinsplåt. Spraya den med lite olja, eller ta lite flytande margarin på ett papper och torka i formen.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda mjölk, olja och ägg i en annan. Blanda sedan samma de torra och blöta ingredienserna och se till att det blir blandat. Portionera lite i varje form, lägg 1 tsk sylt i varje och fördela sedan resten av smeten. Blanda kanel och socker och strö över muffinsen. Ställ in i ugnen, 200 grader 12-15 minuter och låt dem sedan svalna ca 5 min på galler. De är allra godast när de är något ljum fortfarande.

Easy AdSense by Unreal