Smördegsgrottor med mozzarella, tomat och basilika

Jag hittade en rulle med smördeg i kylskåpet och passar på att göra en enkel förrätt med mozzarella, tomater och basilika. Det här är en frasig förrätt med många smaker. Vill man kan man fylla rullen med egna favoriter. Jag brukar göra slutna knyten ibland med både fetaost, soltorkade tomater och broccoli.

1 rulle färsk smördeg
1 tomat
några blad basilika och hackad färsk/fryst basilika
1 mozarella
riven ost
1 dm purjolök
några varv med pepparkvarnen
riven parmesan att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen och låt den ligga en liten stund. Nagga den försiktigt med en gaffel. Dela tomaterna i småbitar, skölj och hacka purjolöken och skär mozarellan i skivor. Lägg försiktigt ut mozzarella över kortändan i mitten. Strö över tomatbitarna och lägg basilikablad över. Lägg ett lätt lager med riven ost och hackad purjolök, vrid ett par varv med pepparkvarnen och rulla ihop rullen.

Jag skar sedan rullen i ca 3-4 cm tjocka skivor som jag ställde på plåt med bakplåtspapper. Därefter avslutade jag med att riva parmesan över allihop. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

När jag gjorde dessa så tyckte sonen, som är den som annars inte ”tycker om vare sig tomater eller ost” att det här var det godaste han ätit.

Easy AdSense by Unreal