Kokosflarn

Det börjar bli dags för barnkalas igen. Vi har alla födelsedagar utspridda över året så jag har fördelen att få baka ofta. Jag har mina favoriter men sen är det trevligt att få göra andra också. När det gäller flarn så brukar jag göra enkla havreflarn och ibland också lyxa till det med chokladkräm mellan. Men att göra flarn med kokos som bas är en nybliven favorit. Med lite sirap i kakan så blir det lite kolaaktig.

100 g smält margarin
2 dl socker
2 msk ljus sirap
½ dl grädde
4 dl kokosflingor
3/4 dl vetemjöl

Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla övriga ingredienser och häll på smöret när det är svalt. Ta en tesked och klicka ut små högar på bakplåtspapper, men ganska gott mellanrum då de smälter ut när de gräddas. Sätt ugnen på 175 grader och låt dem stå inne i ca 8 minuter. Låt dem svalna något, sen tar du en tunn kniv och lyfter bort dem. Böj dem över ett galler, eller låt dem svalna plant.

Jag har istället valt att lägga dem så att de kommer att flyta ihop i ugnen, sedan tar jag pizzaskäraren eller sporre och delar den i fyrkanter – så det blir lite mer ”spännande kakor” till kalaset.

Easy AdSense by Unreal