Födelsedagstårta med bildmotiv (bildtårta)

Jag älskar att göra tårtor och numer finns också många hjälpmedel att göra dem oförglömliga för barnen. Här har jag valt att variera fyllningar och sedan låtit barnen själva få egna favoriter på tårtan. De bilder jag beställer brukar komma inom ett par dagar, och det finns en oändlig möjlighet att välja sina bilder, likaså finns även möjlighet att välja sitt eget motiv, varför inte fotografi av barnet på tårtan?

 

 

 

 

 

 

I den senaste tårtan jag gjorde, har jag haft banan och hallon. Där jag mosar bär och frukt var och en för sig och sedan klickar i lite grädde för att det enkelt ska gå att bre ut ett jämnt lager på tårtan. Därefter avslutar jag med ett lager med bara grädde. Det översta locket ser jag till att få så slätt som möjligt för bilden inte ska få några bubblor. Försiktigt lägger jag ut den och börjar försiktigt trycka ut den från mitten.

Här nedan följer några av de jag har gjort med beställda bilder. I dessa har jag låtit barnen själva välja vad de vill ha för bär i sin tårta. Så det är både sylt, jordgubbar, hallon, blåbär, banan, vaniljkräm och fromage i dessa. Jag har gjort så att jag har förberett tårtan, men bilderna lägger man på en timme före serveringen och sen strax innan jag ställer fram den har jag garnerat kanterna med spraygrädde.

Bilderna är enkla att applicera på tårtan och med de runda vi har köpt medföljer även tre mindre som är roliga att använda på små bakelser, eller om någon i sällskapet är allergisk men ändå ska få en likadan tårta.

På ”Hello Kitty” har jag även lagt en liten klick röd tårtpynt för att markera kanten lite mer. Man får nästan spraya och garnera det absolut sista man gör.

Tårtan med bild bör ätas upp inom 24 timmar, men det brukar ju inte vara något problem. (Bilden blir lite hårda efter 24 timmar).

De tårtorna som jag gjort till barnen på senare tiden har jag beställt tårtbilder på nätet där det antingen går att beställa färdiga motiv som finns att välja, eller ladda upp en egen bild. Vill man kan man också beställa text till sin tårtbild. Vanligtvis när jag gör tårta så försöker jag att inte göra den alltför söt, och sen får jag alternera innehållet beroende på vem som kommer på grund av allergier.

Easy AdSense by Unreal