Banan och chokladmilkshake

Lilla killen vill ha milkshake till fredagsmyset och när jag frågar vad han vill ha för smak på den, säger han ”banan och choklad”. Inga problem. Fördelen med milkshake är att vi oftast har ingredienser hemma, eller åtminstone så man kan göra det med någon form av smaksättning. Jag gjorde i ordning lite på en höft, men det blev tre stora glas. Receptet är ungefärligt, då man får ”känna efter” hur lös man själv vill ha den.Vi gjorde den så pass lös att det gick att dricka den med sugrör.

 

2 bananer
knappt ½ liter vaniljglass
4-5 dl mjölk
3-4 msk o’boypulver

Jag varvar sedan allt i mixern och kör försiktigt så allt blandas. Det går även att göra det med elvisp. För att den inte ska bli för tunn är jag häller jag sparsamt med mjölk först för att kunna späda sen om det behövs.

Smaktips! Fördelen med milkshake är verkligen att man kan göra precis som man vill. Vi brukar ha i både hallon, jordubbar, vaniljsocker och som här bananer. Det finns en mängd olika frysta bär på affären så det går att testa med mango, blåbär och hallon etc. Vill man kan man även hacka blockchoklad och ha ner i den efteråt, och varför inte lyxa till det ordentligt och spritsa en liten topp av grädde.

Easy AdSense by Unreal