Tortillalasagne

Jag tycker att det är lite roligt att göra något som barnen tycker är festligt till helgen och den här gången blev det tortillalasagne där jag har tagit vanliga tortilla bröd och sedan varvat kyckling som jag har stekt i grönsaker och blandat med tacokrydda. Även om det ”låter avancerat” är det hur enkelt som helst, och det passar perfekt att servera en blandad sallad till och även en klick creme fraiche dels för att det är varmt och en klick creme fraiche till gör maten lite svalare på en gång, dels om det är starkt tar det också udden av det lite så barnen i stort sett kan äta samma mat. Vill man kan man göra två formar och lägga till lite mer piff i smaken i den ena.

6 tortillabröd
500 g kycklingfilé
2 paprikor
200 g champinjoner
1 gul lök
1 tsk flytande margarin
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl riven ost
1 påse tacokrydda
1½ dl tacosås

Dela kycklingen, strimla paprika, lök och champinjoner och bryn i margarin. Strö över tacokrydda och mjöl. Häll i mjölk och tacosås. Låt koka ihop några minuter. Varva kycklingblandningen, ost och bröd i en ugnsform. Gratinera i ugnen 200 grader, ca 20 minuter. Servera med sallad.

Vintips: Jag rekommenderar att man till det här serverar ett rött vin med lite fylligare smak, ett Amarone eller varför inte vår favorit – Corvina veronese (23072) 89 kronor.

Easy AdSense by Unreal