Tomatsallad

Jag tycker att det är väldigt uppfriskande att servera en tomatsallad till maten. Du kan göra den på flera olika sätt, alltifrån enkel till lite mer avancerad.

Jag brukar främst använda kvisttomater eller plommontomater. Kvisttomaterna för dess goda smak och plommontomaterna för jag tycker de är lite fastare och blir bättre när dem ska delas. Vi har egentligen utgått ifrån den italienska traditionen att äta tomater med mozzarella där du häller olivolja och balsamvinäger ovanpå och sedan toppar med basilika men att vi nu varierar oss på olika sätt.

Kombinationen av hur du vill göra din tomatsallad är egentligen oändlig. Vi brukar ibland bara skiva tomat, skiva rödlök och hälla på olivolja och balsamvinäger och sedan avsluta med ett par varv med pepparkvarnen. Du kan blanda tomaterna med kidneybönor eller någon annan böna. Eller så gör du en sallad med tomat, mozzarella, ruccola och rödlök, eller byter ruccolan mot basilika. Strör lite havssalt över… eller så gör du en enkel grekisk sallad med tomat, gurka, rödlök och fetaost där du skär allt i stora bitar.

Easy AdSense by Unreal