Sockerkaka med strössel- eller kokosglasyr

Det här är en enkel sockerkaka som piffas upp med både glasyr och strössel, eller om man hellre vill strö kokosflingor över.

2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1½ dl vatten
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr
3 dl florsocker
4 tsk vatten
1 dl  strössel/kokosflingor

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smörj och sätt ströbröd i en sockerkaksform. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret, häll i vattnet i smöret och låt allt koka upp. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör i den kokande vatten-och smörblandningen samt de torra ingredienserna i äggblandningen. Grädda långt ner i ugnen ca 30 minuter. Blanda florsocker och vatten till glasyren och häll över kakan när den svalnat. Strö över strösslet eller kokosflingorna. Låt stå kallt tills glasyren stelnat.

Florsocker används ofta för att göra glasyr. Då blandar man florsocker med t.ex. vatten, apelsinsaft, kaffe eller något annat. Tillsätt lite vätska i taget och rör om ordentligt så att man får den konsistens på glasyren man vill ha. Konsistensen på glasyren avgör hur mycket den flyter ut och hur lång tid det tar innan den stelnar. Råkar man ta för mycket vätska – ta mera florsocker. Är glasyren för trög och fast – ta mera vätska.

Easy AdSense by Unreal