Kyckling Shanghai med nudlar

Det här är en jättegod kycklingrätt med många smaker, enkel att tillaga och ett trevligt sätt att avsluta veckan med.
Jag tycker att det är så tacksamt att laga mat med kyckling, det blir oftast jättegott, mört och fint. Barnen älskar det och det känns som ett gott och magert alternativ.

4 kycklingfiléer
2 msk olja
1 dl hoisinsås
1 dl blackbean sås (kan byta ut den mot 1/2 dl teriyaki sås)
300 g nudlar
300 g vitkål
1 liten purjolök
250 g broccoli
1 kruka koriander
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 150°C. Bryn kycklingfiléerna i 1 msk av oljan. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda hoisinsås och blackbean sås och pensla kycklingfiléerna med hälften av såsen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Låt dem rinna av. Blanda dem med resten av såsen. Strimla vitkålen, ansa och skiva purjolöken. Bryt broccolin i buketter. Stek alla grönsaker i resten av oljan några minuter. Vänd ner nudlar och koriander i grönsakerna, smaksätt med salt och peppar. Servera kycklingen med nudlarna.

Easy AdSense by Unreal