Fylld lövbiff

Det här är en ny variant för oss att tillaga lövbiff. Vanligtvis brukar vi bara strimla den och använda i wok, eller bara steka den som den är. Då vi får kött från slaktaren varannan vecka är det en spännande utmaning att försöka hitta nya sätt att laga till det på.

Till lövbiffen har jag valt att göra en egen enkel variant av färskost som jag har kryddat med hackad basilika och pressad vitlök. Men det går också att köpa färdig och alternera smaken på osten.

 

600 g Lövbiff
200 g färskost
4 msk hackad persilja
salt
svartpeppar
1 brk creme fraiche
2-3 msk kalvfond
Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och bre på en del av färskosten. Strö över persilja. Rulla ihop till rullader, fäst med tandpetare och salta och peppra. Stek lövbiffarna i smör- & rapsolja. Häll på resten av färskosten, crème fraiche, vatten, fond och peppar. Låt småputtra ca 5 minuter.

Till lövbiffen serverar jag ris och en tomatsallad.

Easy AdSense by Unreal