Ost – och baconfyllda köttfärsbiffar

Färsbiffar är enkla att göra, likaså kan man själv välja vad man vill ha i dem, kryddor etc. Likaså eftersom den här steks i ugnen kan man förbereda och bara värma dem i ugnen, men förläng då tiden i ugnen lite. Jag passade på att riva ner en ostkant, knaperstekte bacon och blandade det med lite repad timjan.

1-1½ dl riven ost
1 pkt bacon
600 g köttfärs
2 st gula lökar
färska örter, ex. timjan
1½ dl ströbröd
1½ dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk peppar

Knaperstek baconet. Låt fettet rinna av på en bit hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölken en liten stund. Arbeta samman ströbröd med köttfärsen, baconet, riven ost, hackad lök, örter, ägg, salt och peppar. Jag brukar finhacka löken och kryddorna tillsammans i en mindre köksassistent, en ”lillhacke”. Forma 5-6 stora biffar. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna och efterstek dem i ugnen ca 10 minuter. Till biffarna serveras potatismos, en brunsås/gräddsås och lingonsylt.

 

Jag gör idag sås där jag vispar ur pannan med 2 dl vatten, blandar 1 dl matlagningsgrädde med 1½ msk vetemjöl, som jag sedan vispar ner i skyn tillsammans med 2 msk köttfond och sedan låtar det stå och puttra lite.

Easy AdSense by Unreal