Non-stop kladdkaka

Vi brukar inte ha godis hemma, egentligen bara av den enkla anledningen att den bara skulle blir uppäten. Men då vi nyligen haft barnkalas finns en skål med non stop på bänken i köket. För att de inte ska slinka ner passar jag på att baka på dem. Jag gör helt enkelt en vanlig kladdkaka och lägger dem överst innan jag gräddar.Jag har ett grundrecept som jag brukar modifiera och experimentera med, och så även denna gång.

2 ägg
2 dl socker
150 g smör
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
½ krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl non stop

Jag börjar med att vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst, smälter smöret. Blandar i alla övriga ingredienser men spar smöret till sist. Innan jag häller i passar jag på att ta lite till att smörja formen med. Avslutningsvis fördelar jag alla non stop över kaka.

 

Den här kakan vill jag ha riktigt kladdig så jag väljer att grädda den bara 25 minuter i 150 grader. Eller jag hoppas att den fortfarande är kladdig då. Jag tycker att det är trevligt att det finns ett krispigt inslag i den annars mycket mjuka kakan, eftersom non stop karamellerna i stort sett fortfarande är som om man skulle ha ätit dem ur en skål.

Easy AdSense by Unreal