Grönsakssoppa med finkrossade tomater

Jag brukar göra soppa minst en gång i veckan, dels för att man kan blanda i goda grönsaker och andra tillbehör, dessutom tycker jag att det är bra att barnen tycker att det är gott. Det här är en Grönsakssoppa med finkrossade tomater som jag brukar variera innehållet i. Receptet är ursprungligen från den tiden då jag var med i viktväktarna. Jag brukar göra ett storkok när jag gör den.

1 liter vatten + 1 buljongtärning
1 dm purjolök
1 röd lök
½ gul paprika
½ orange paprika
Broccolibuketter
Blomkålbuketter
1 morot
1 palsternacka
¼ vitkål
1 förp Finkrossade tomater med basilika
Timjan
Basilika
Olivolja

Jag börjar med att hacka alla grönsaker. Löken och paprikan bryner jag lite lätt i olivolja utan att det tar färg. Allt utom den krossade tomaten lägger jag sedan i en stor soppkastrull och låter koka tills det att grönsakerna är lagom mjuka och har bra tuggmotstånd utan att vara sönderkokta. När det känns färdigt häller jag i den krossade tomaten och låter allt bli varmt. Gott bara som det är eller med en smörgås till.

Nyttigt?

Definitivt! Den krossade tomaten är nyttig, likaså grönsakssoppan. På det sätt som jag räknade points när jag var med i viktväktarna så skulle grönsakssoppan också gå som en ”nollsoppa” det är bara vatten och grönsaker, den lilla gnutta olja som används för att steka lök och paprika blir ingenting om man sedan slår ut värdet på det antal portioner som soppan räcker till. Jag brukar passa på att göra en stor sats för att det ska räcka till matlådor också. Vill man köra en bra start vid viktminskning kan man byta ut alla måltider mot den här soppan, det är inte så roligt efter ett par dagar men ändå roligare än alla pulverdieter som finns. Det går också bra att byta ut grönsaker efter eget tycke. Vill man ha den lite ”matigare” kan man också tillsätta skinktärningar och/eller potatis men då ökar också pointsvärdet eller kalorimängden.

Easy AdSense by Unreal